Despre granit

Granitul este denumirea atribuita unui grup de roci care isi are originea in magma pamantului. Pe masura ce acest material lichid fierbinte iese la suprafata si se raceste, formeaza o structura cristalina, granulata care poarta numele de Granit. Granitul este format din materiale dure ca feldspati, cuartite, care se contopesc intr-o roca foarte dura ideala pentru blaturi de bucatarie (lustrul lor este rezistent la acizi menajeri precum otetul, suc de citrice si la zgarieturi).

Granitul este o roca masiva de natura magmatica, cu o granulatie grosolana intrucat contine cristale cu dimensiunea catorva milimetri. Se formeaza la adancimi mari si contine in principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa ca mica.Aspectul granitului, este diferit in masa lui putandu-se vedea cristale de minerale de marime de cativa milimetri.Sortimentatia coloristica a granitului este foarte mare de la cenusiu deschis pana la albastrui, rosu, galben, insa unele culori ca rosu sau negru sunt utilizate mai des. Din cele mai vechi timpuri culoarea rosie, cu toate nuantele ei, a fost intens folosita in amenajari interioare si exterioare. Mereu la moda, aceasta culoare este utilizata din ce in ce mai des si in arhitectonica contemporana.Cu duritate medie-mare si cu absorbtie de apa scazuta, granitul natural este recomandat pentru folosirea cu succes la orice tip de placare: interior, exterior, orizontal sau vertical, precum si la realizarea obiectelor decorative: blaturi, mic mobilier, fete de semineuri, monumente.Granitul rezista foarte bine la trafic intens, dar si la conditii atmosferice stresante.

Utilitatea: Granitul este una dintre cele mai valoroase roci de constructie. Datorita compozitiei sale din materiale dure ca feldspati, cuartite, mica, care se contopesc intr-o roca foarte dura, granitul este ideal pentru blaturi de bucatarie, pentru ca lustrul lor este rezistent la acizii menajeri cum sunt otetul, sucul de citrice si este suficiet de dur pentru a rezista la zgarieturi. De asemenea, contactul cu vase de bucatarie sau lichide fierbinti nu vor afecta granitul.In plus, granitul permite realizarea incalzirii in pardoseala, solicitand costuri reduse.
Prin uniformitatea, duritatea, dimensiunile diferite, cromatica foarte variata si nota de eleganta oferite, este foarte recomandat pentru utilizarea sa pe suprafete mari, atat la interior cat mai ales la exterior.
Se poate folosi, de asemenea, la socluri pentru monumente, ca piatra cubica pentru pavatul strazilor, aleilor, trotuarelor etc.

  Pentru comenzi vă rugăm să ne contactați